Kook 250 ml water per persoon voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, met schil, fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet als het nodig is af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de biefstuk in evengrote puntjes. Meng voor de dressing de knoflook, gember, rode peper, sojasaus ten ketjap in een kom. Roer de biefstukpuntjes erdoor. Bewaar tot gebruik.
Verwijder de steel van de paksoi en snijd in repen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het witte deel van de paksoi 4 – 5 minuten.
Voeg de biefstukpuntjes mét alle dressing toe aan de paksoi en roerbak 3– 4 minuten (let op: de puntjes zijn klein en zijn heel snel gaar). Voeg de groene bladeren van de paksoi in de laatste minuut toe.
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing2024-02-092024-02-09https://www.maros-roosendaal.nl/wp-content/uploads/2018/04/4279-maros-logo-nieuw-wit.pngMaros Roosendaalhttps://www.maros-roosendaal.nl/wp-content/uploads/2020/01/5ab50df2ae08b53314256112-57ac1825.jpg200px200px