Varkensfilet met tijm-honing marinade

Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)
  • ½ medium handsinaasappel
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el Franse mosterd
  • ½ el gedroogde tijm
  • ½ teen knoflook
  • 500 gram varkensfilet
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 50 ml vleesfond
  • 50 ml witte wijn

 

    • Keukenpapier
    • Aluminiumfolie
    • Braadslede
Varkensfilet met tijm-honingmarinade

Bereidingswijze

Rasp de schil van de sinaasappel. Roer in een schaal de honing los met de mosterd, het sinaasappelrasp en de tijm.

Pers de knoflook erboven uit en roer erdoor.

Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met de marinade en bestrooi met peper.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in koelkast.

Laat het vlees in minstens 30 min. op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven en de braadslede voor op 175 °C. Laat de boter in de braadslede smelten.

Leg de stukken vlees erin schroei rondom dicht. Braad het vlees in ca. 35 min. gaar, keer af en toe. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat nog 10 min. rusten. Zet de braadslede op laag vuur.

Schenk de vleesfond en de wijn bij het bakvet en roer de aanbaksels goed los. Kook de jus op hoog vuur tot de helft in.

Snijd het vlees in dunne plakken en leg op een warme schaal.

Serveer de jus in een sauskom apart erbij.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met geroosterde rozemarijnaardappels en broccoliroosjes.

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept cordon bleu uitgelicht