Hachee

Ingrediënten (4 personen)
    • 5 middelgrote uien

    • 700 g runderriblap/hacheevlees

    • 50 g ongezouten roomboter

    • 3 el tarwebloem

    • 500 ml kraanwater

    • 1 runderbouillontablet

    • 2 el witt ewijnazijn

    • 1 tl kristalsuiker

    • 2 gedroogde laurierblaadjes

    • 4 kruidnagels

Maros Roosendaal Recept hachee hacheevlees

Bereidingswijze

Halveer de uien en snijd in ringen. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en bak de andere helft van het vlees in de rest van de boter. Doe al het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en fruit 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

Bestrooi het vlees en de ui met de bloem en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Roer regelmatig. Voeg het water en de bouillontablet toe. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar. Roer regelmatig.

Haal na 2½ uur de deksel van de pan en laat het laatste half uur tot de gewenste dikte inkoken op laag vuur. Breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

Combinatietip: Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.

Variatietip: Hachee met tomaat en sambal: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg ze de laatste 5 min. toe. Breng de hachee op smaak met 1 el ketjap en 2 tl (of meer) sambal badjak. Serveer deze pittige hachee met sperziebonen in plaats van rode kool.

Eet smakelijk!

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Recept ribeye maros Roosendaalmaros-roosendaal-milou