Kapsalon

Ingrediënten (4 personen)
    • 700 gr verse Franse friet
    • 12½ gr verse bieslook
    • 4 el mayonaise
    • ½ el water
    • 1 teen knoflook
    • 2 el milde olijfolie
    • 350 gr shoarma
    • 100 gr geraspte kaas
    • 1 rode ui
    • 5 tastytom-trostomaten
    • 3 snoepkomkommers
    • 100 gr gesneden ijsbergsla

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma goudbruin. Verdeel de shoarma over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.

Eet smakelijk

Combinatietip: Mag het wat pittiger? Voeg dan een beetje sriracha toe aan de sla.

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept rijst met paksoi en gehaktMaros Roosendaal gourmet header