Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Ingrediënten (4 personen)
    • kipkarbonades
    • el olijfolie
    • teentjes knoflook (gehakt)
    • teentjes knoflook (gehalveerd)
    • el verse tijm (gehakt)
    • el sherry
    • el sojasaus
    • el honing
    • 100 ml kippenbouillon
    • citroen (in plakken, schoongeboend)
    • lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Maros Roosendaal Recept kipkarbonade

Bereidingswijze

Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de karbonade rondom goudbruin.

Voeg de knoflook en de tijm toe en bak deze even mee.

Voeg de sherry, de sojasaus en de honing toe, stoof even en laat iets indikken.

Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de karbonade en gaar nog 15 minuten met deksel.

Strooi de bosui voor het serveren over de karbonade.

Eet smakelijk!

Lekker met peultjes of sugarsnaps en rijst of gekookte aardappelen.

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept hamburgerMaros Roosendaal Recept mini hamburger