Gemarineerde kipspiesjes van de BBQ

Ingrediënten (4 personen)
    • 500 gr kipfilets
    • 6 tenen knoflook
    • 1 citroen
    • 200 gr Griekse yoghurt
    • 2 el milde olijfolie
    • 1½ el tomatenpuree
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl gemalen komijn
    • ½ tl oregano
    • ½ tl gemalen nootmuskaat
    • 1 tl zout
    • 2 rode uien
    • 4 Souq Libanese broden
kipfilet Maros roosendaal slager

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm. Rasp de knoflook fijn. Halveer de citroen en pers de vrucht uit. Meng ¾ van de geraspte knoflook met de helft van de yoghurt, de olie, 3 el citroensap (per 4 personen), de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, oregano, nootmuskaat, het zout en peper in een grote kom. Schep de blokjes kip door de marinade, zodat de kip helemaal bedekt is met een laagje marinade. Zet de kip minimaal 1 uur tot 1 nacht afgedekt in de koelkast.

Steek de barbecue aan. Snijd de rode uien elk in 8 parten. Rijg de blokjes kip en parten ui aan de spiezen. Gril de kipspiesjes in 12-14 min. gaar. Keer regelmatig.

Roer ondertussen de rest van de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Gril de broden 1 min. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesjes met het Libanese brood en de knoflookyoghurt.

Eet smakelijk

Bron: Albert Heijn

Start typing and press Enter to search

Maros Roosendaal Recept kippendijfilet header